Qui som?

Aquesta web és producte d’un somni personal, antic i recurrent, en què des de Tallers Soteras  creàvem un espai de trobada per a tots els paperers que hem anat coneixent al llarg dels anys.

Som una empresa de cinquena generació constructora de maquinària per a la indústria del paper i, per tant, projectem i construïm maquinària moderna; però també estem vinculats a través de les nostres piles holandeses a la maquinària artesanal. Aquesta vinculació ens ha portat a conèixer nombrosos molins paperers d’arreu d’Europa i els artesans que els gestionen i hi treballen cada dia. Hem comprovat en tots els casos la gran estima per la seva feina, el valor que donen al producte ben acabat, l’interès per investigar i experimentar nous materials, per  crear noves textures, gruixos, formes. Som coneixedors de les seves lluites per conservar i mantenir les antigues instal·lacions i sobretot som testimonis de la inesgotable motivació per tirar endavant cada projecte que tenen entre mans.

En totes les visites als molins, hem constatat il·lusions, interessos o dubtes comuns i anàvem refermant la idea de crear aquest espai comú. Potser calia esperar el moment… i l’alentiment a què hem estat sotmesos els darrers mesos a nivell mundial ens ha donat l’oportunitat de trobar el temps per projectar amb deteniment el que volíem. I el que volem és just això que veieu, un refugi inspirador d’idees, generós, de col·laboració i preparat per compartir productes, iniciatives, activitats i, sobretot, coneixement del paper.

Amb aquest nou espai donem pas a la sisena generació a Tallers Soteras i volem posar veu i imatge a totes les persones que a través d’un molí, una universitat o una entitat educativa o de lleure treballen i valoren l’ofici de paperer. Des de Capellades, terra d’aigua i paper, us donem la benvinguda i us fem saber que estarem cada dia aquí per ajudar-vos en el que calgui.