Publicat el Deixa un comentari

Le Moulin du Got

Le Moulin du Got, construït a principis del segle XVI, va fabricar paper fins al 1954, data del seu tancament. Avui en dia gràcies als coneixements tècnics dels paperers que hi han dedicat tot el seu esforç, han reconvertit aquest Molí de Saint Léonard de Noblat, França, en un museu ple de vida.

Els seus fabricants de paper produeixen papers de cotó pur a mà, així com altres materials com el lli o el cànem, papers destinats a les belles arts I a les arts gràfiques.

A partir del segle XIX El Moulin du Got va tornar a posar en marxa la seva màquina de paper, aconseguint avui en dia encara, fabricar paper a partir de draps de cotó. Inspirant-se en tècniques històriques, els fabricants de paper del molí també desitgen inventar constantment nous papers originals. Així, el 2020 van néixer papers reciclats de colors vius o pastel, papers vegetals: porros, espàrrecs, carxofes, cebes i també diverses plantes: falgueres, menta, sàlvia, etc. Però no es pot parlar dels tipus de paper d’aquest meravellós molí paperer sense parlar dels seus imprescindibles papers arrugats coneguts com a “Papier smock” i “Papier Cobe” produïts per un procés únic i original a la màquina rodona del molí de 1872.

Deixa un comentari