Publicat el Deixa un comentari

Els camins del paper, itineraris pel paisatge paperer

Entre els segles XVIII i XIX, Capellades i el seu entorn van constituir un dels centres paperers més importants de l’Estat espanyol, especialitzat en paper de barba de primera qualitat i paper de fumar. Fabricants com els Romaní, Soteras, Guarro, Serra o Romeu, entre d’altres, abastien gran part del mercat espanyol, d’Amèrica del sud i Filipines.
En tota la conca fluvial de l’Anoia s’han documentat més de 40 molins paperers. El paper ha estat fins als nostres dies un dels principals motors de l’economia d’aquest indret. Famílies senceres treballaren en molins paperers; ja fos esquinçant draps, formant el full, preparant la cola, estenent els fulls o bé empaquetant les raimes. Són moltes les generacions que dia a dia han fet un bon paper.
Us proposem recórrer els indrets paperers. Un paisatge industrial format pel riu Anoia, les rieres, els recs, les rescloses i els molins paperers.
A través de 5 itineraris que parteixen de Capellades us convidem a descobrir els Camins del Paper.

Visita la seva pàgina web i coneix les rutes i camins, informa’t dels recorreguts i organitza una sortida de cap de setmana.

Deixa un comentari